Producten | Flexibele- & Partiële prothese

Flexibele- & Partiële prothese

Het komt regelmatig voor dat mensen een gedeelte van de eigen tanden en kiezen verliezen. Dit kan niet alleen een onprettig gezicht zijn, maar er kunnen zich ook problemen voordoen tijdens het praten en eten. Hiervoor bied de partiële (gedeeltelijke) prothese de oplossing. (Wordt ook wel een “plaatje” genoemd)

Bij een partiële prothese werken wij nauw samen met de tandarts. De tandarts controleert of uw bestaande tanden en kiezen kunt belasten met een plaatje. Zo is de tandarts verantwoordelijk voor uw eigen tanden en kiezen. En zo zijn wij dat voor de prothese.

Er zijn 2 soorten Partiële protheses: Flexibele- en kunststof prothese. Afhankelijk van de situatie wordt beoordeeld welke voor u het meest geschikt is.

Mocht u in de afbouwende fase zitten van uw gebit, bied de partiële prothese het voordeel dat er altijd bijgeplaatst kan worden.

De flexibele partiële prothese is een hele lichte, buigbare en transparante partiële prothese. Hierdoor kan de flexibele partiële prothese niet breken. Tevens kan er in sommige gevallen een flexibele prothese zonder gehemelte gemaakt worden waardoor het u extra comfort bied.

“Dé ideale oplossing als u één of meerdere tanden en of kiezen mist in de mond.”