Gebitsprothese op 1 of meerdere implantaten
Een gebitsprothese op implantaten, ook wel een implantaat-ondersteunde prothese genoemd, is een type kunstgebit dat stevig wordt vastgezet op tandimplantaten die diep in de kaak zijn verankerd. Dit biedt een veel stabielere en comfortabelere oplossing in vergelijking met traditionele protheses, die vaak los op het tandvlees rusten en daardoor kunnen verschuiven of loskomen tijdens het eten of spreken. Deze implantaat-ondersteunde protheses worden zodanig ontworpen dat ze eruit zien en aanvoelen als natuurlijke tanden, wat een aanzienlijke verbetering biedt in zowel het comfort als de functionaliteit voor de drager. In plaats van simpelweg op het tandvlees te rusten, worden de implantaten in het kaakbot vastgezet, wat zorgt voor een vaste en stabiele basis.
Hoe werkt het?
Het aanmeten en plaatsen van een implantaat-ondersteunde prothese bestaat uit meerdere stappen en vereist nauwkeurige planning om het beste resultaat te garanderen:
- Voorbereidende chirurgie: Als er nog beschadigde of verzwakte tanden aanwezig zijn, worden deze eerst verwijderd. Indien nodig kan er ook een bottransplantatie worden uitgevoerd om de botdichtheid te verhogen, zodat er voldoende ondersteuning is voor de implantaten.
- Implantaatplaatsing: Tijdens een chirurgische ingreep worden de implantaten in de kaak geplaatst. Deze implantaten fungeren als kunstmatige wortels en moeten vervolgens enkele maanden de tijd krijgen om volledig in het kaakbot te integreren. Gedurende deze genezingsperiode wordt vaak een tijdelijke prothese gedragen.
- Prothese-aanpassing: Zodra de implantaten volledig zijn genezen en stevig in het kaakbot zijn geïntegreerd, wordt er een nauwkeurige scan van de mond gemaakt om de definitieve prothese op maat te ontwerpen. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en optimaal comfort voor de patiënt.
- Plaatsing: Tijdens de laatste stap wordt de op maat gemaakte prothese op de implantaten bevestigd. Dit zorgt voor een stevige, comfortabele en natuurlijk ogende oplossing voor tandverlies. Dankzij de innovatieve scantechnologie bij Gebit Zwanenburg kan de prothese al in twee zittingen worden geplaatst, zonder dat er een extra pasfase nodig is.
Dankzij onze moderne technieken en efficiënte werkwijze kunnen patiënten snel genieten van een nieuwe, stabiele glimlach met minimale ongemakken. Bovendien zijn de kosten vaak minimaal dankzij ruime vergoedingen vanuit de basiszorgverzekering.
Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?
Maak vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Een afspraak maken of contact opnemen kan gemakkelijk via het contactformulier.
De printer
De NextDent 5100 is ontwikkeld met behulp van “Figure 4” -technologie en maakt 3D-printen met hoge snelheid mogelijk voor onze productie in dentale hulpmiddelen.
Deze revolutionaire en technologisch geavanceerde oplossing combineert ongeëvenaarde snelheid en prestaties voor ons laboratoria.
Dankzij het aanbod aan tandheelkundige materialen zoals o.a. 30 unieke en biocompatible vloeistoffen, de geavanceerde printtechnologie en de compatibiliteit met toonaangevende dentale software, voldoet de printer perfect aan onze workflow.
Hierdoor kunnen wij met een hogere snelheid, precisie en efficiëntie afdruklepels, modellen, chirurgische boormallen, gebitsprotheses, orthodontische splints, kronen en bruggen vervaardigen.
Evolutie in de tandtechniek
Sterker
Monomeer vrij/geen allergieën
Hoge, constante nauwkeurige kwaliteit
Wie zijn wij
G!BIT Zwanenburg is een revolutionair laboratorium gespecialiseerd in alle uitneembare voorzieningen voor de mond.
Alle werkstukken worden digitaal aangemeten en gemaakt. De werkstukken bestaan dus uit Bits & Bytes. Vandaar de naam G!BIT. Het gebit dat is opgebouwd uit Bites & Bytes. Door gebruik te maken van de geavanceerde 3D-printer maken we nauwkeurige werkstukken zodat je je stevige byte terug krijgt.
Waar vindt u ons?
Wij hebben ons prachtige 3D laboratorium gevestigd op het nieuwe bedrijventerrein “De Groene Henegouwer” aan de Maalderij 15 te Waddinxveen.
Nieuwsgierig naar jouw nieuwe glimlach?
Voel je vrij om ons wanneer dan ook te bereiken. We zullen zo snel mogelijk bij je terugkomen!
Samen kijken we naar de
dichtstbijzijnde tandartslocatie
Wij werken in de regio
– Alphen aan den Rijn
– Waddinxveen
– Moordrecht
– Wijk bij Duurstede
Voor- en nadelen van een gebitsprothese op implantaten
Voordelen:
- Stabiliteit en comfort: Doordat de prothese stevig op de implantaten is bevestigd, blijft deze goed op zijn plaats zitten, zelfs tijdens het eten en spreken. Dit voorkomt het ongemak van verschuivende protheses, een veelvoorkomend probleem bij traditionele kunstgebitten. De zekerheid van een stevig vastzittende prothese biedt veel gebruikers meer zelfvertrouwen in sociale situaties.
- Bevordering van de kaakgezondheid: Een belangrijk voordeel van implantaten is dat ze botverlies in de kaak helpen voorkomen. Normaal gesproken, wanneer tanden ontbreken, begint het kaakbot af te breken omdat het geen stimulatie meer krijgt van de tandenwortels. De implantaten stimuleren het kaakbot echter op dezelfde manier als natuurlijke tandwortels, wat helpt om de natuurlijke gezichtsstructuur te behouden en verdere kaakverslapping te voorkomen.
- Langdurige oplossing: Implantaten bieden een zeer duurzame oplossing voor tandverlies. Met de juiste zorg kunnen implantaten een leven lang meegaan. De prothese zelf, die op de implantaten wordt geplaatst, heeft doorgaans een levensduur van minimaal 5 jaar voordat deze moet worden vervangen. Hierdoor is een implantaat-ondersteunde prothese een uitstekende investering in de lange termijn.
Nadelen:
- Kosten: Een van de grootste nadelen van een implantaat-ondersteunde prothese is de hogere kostprijs in vergelijking met traditionele protheses. Zowel de initiële kosten voor het plaatsen van de implantaten als het onderhoud van de prothese zijn aanzienlijk hoger dan bij conventionele protheses. Gelukkig wordt minimaal 75% van de kosten voor een prothese vergoed vanuit de basisverzekering, wat de financiële last voor de patiënt vermindert.
- Invasieve procedure: Het plaatsen van implantaten vereist een chirurgische ingreep, wat voor sommige patiënten een drempel kan zijn. Na de operatie is er een herstelperiode nodig van enkele maanden, waarin de implantaten integreren met het kaakbot. Dit genezingsproces kan variëren afhankelijk van de gezondheid van de patiënt en de complexiteit van de procedure.